Wij zijn CO-vrij gecertificeerd!

Bij VDH Loodgieter zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel CO-vrij gecertificeerd zijn! Dit betekent dat we voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en kwaliteit op het gebied van koolmonoxide (CO) preventie. Met deze certificering kunt u erop vertrouwen dat wij de nodige expertise en maatregelen in huis hebben om uw CV-installatie veilig en efficiënt te laten werken.

Wat betekent CO-vrij gecertificeerd?

Koolmonoxide, vaak aangeduid als de stille moordenaar, is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas, olie, hout en kolen. Blootstelling aan hoge niveaus van koolmonoxide kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw CV-installatie en andere verbrandingstoestellen goed functioneren en veilig zijn.

Een CO-vrij certificering betekent dat onze loodgieters en technici de juiste training en kennis hebben om koolmonoxidelekken te voorkomen en te detecteren. Het omvat ook het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem veilig en efficiënt werkt.

Bescherm uw gezin tegen koolmonoxide gevaren

Uw gashaard is voorzien van een rookgasafvoer die essentieel is voor het veilig afvoeren van rookgassen, waaronder koolmonoxide (CO). Bij een onjuiste installatie, reparatie of onderhoud aan een gashaard, bestaat het risico dat er koolmonoxide in uw woning terechtkomt. CO is een onzichtbaar en geurloos gas, maar het kan dodelijk zijn.

In Nederland overlijden jaarlijks ongeveer 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast worden honderden mensen ernstig ziek door blootstelling aan dit gevaarlijke gas.

Neem uw veiligheid niet voor lief

Het verkrijgen van een CO-vrij certificaat is geen gemakkelijke opgave voor een installatiebedrijf. Onze installateurs bij VDH Loodgieter hebben een uitgebreide vaktechnische opleiding gevolgd, onze werkwijzen zijn aangepast en we hebben geïnvesteerd in speciale meetapparatuur. Bovendien worden we regelmatig gecontroleerd om te garanderen dat we voldoen aan de wettelijke eisen.

De extra eisen die aan CO-vrij gecertificeerde bedrijven worden gesteld, brengen uiteraard kosten met zich mee. Deze kosten kunnen doorberekend worden aan de klanten, waardoor de tarieven mogelijk hoger zijn dan voorheen. Hoewel extra kosten nooit prettig zijn, is de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten absoluut de investering waard.

Wat kunt u doen om de risico’s van koolmonoxide te beperken?

  1. Laat uw gasverbrandingsinstallatie regelmatig controleren en onderhouden door een CO-vrij gecertificeerd bedrijf zoals VDH Loodgieter. Wij adviseren minimaal één keer per twee jaar een controle uit te laten voeren, en bij oudere toestellen zelfs jaarlijks.
  2. Installeer een koolmonoxidemelder in uw woning. Deze melder waarschuwt u bij verhoogde CO-niveaus, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen. Voor tips over de beste plek om een CO-melder op te hangen, kunt u terecht op www.co-wijzer.nl.
  3. Weet wat u moet doen als de CO-melder alarm slaat. Zorg ervoor dat iedereen in uw huishouden weet hoe te handelen bij een koolmonoxidealarm. Meer informatie hierover vindt u eveneens op www.co-wijzer.nl.

Onze toewijding aan uw veiligheid

Bij VDH Loodgieter staat uw veiligheid voorop. Onze CO-vrije certificering is een bewijs van onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige en veilige diensten. Wij nemen elke stap serieus om ervoor te zorgen dat uw huis beschermd is tegen de gevaren van koolmonoxide. Dit omvat:

  • Regelmatige inspecties en onderhoud: Wij voeren grondige inspecties uit van uw CV-installatie en andere verbrandingstoestellen om ervoor te zorgen dat alles correct functioneert.
  • Gebruik van geavanceerde detectieapparatuur: Onze technici maken gebruik van de nieuwste apparatuur om zelfs de kleinste koolmonoxidelekken te detecteren.
  • Vakkundige installatie en reparatie: Bij nieuwe installaties of reparaties zorgen wij ervoor dat alles volgens de hoogste veiligheidsnormen wordt uitgevoerd.

Waarom kiezen voor een CO-vrij gecertificeerde loodgieter?

Het kiezen van een CO-vrij gecertificeerde loodgieter zoals VDH Loodgieter biedt meerdere voordelen:

  • Gemoedsrust: U weet dat uw verwarmingssysteem in veilige handen is en dat wij alles in het werk stellen om uw gezin te beschermen tegen koolmonoxide.
  • Deskundigheid: Onze gecertificeerde technici hebben uitgebreide training en kennis, wat betekent dat zij eventuele problemen snel en effectief kunnen oplossen.
  • Preventie: Door regelmatige inspecties en onderhoud kunt u koolmonoxideproblemen voorkomen voordat ze gevaarlijk worden.

Neem vandaag nog contact op!

Bent u op zoek naar een betrouwbare, CO-vrij gecertificeerde loodgieter in Regio Vijfheerenlanden? Neem vandaag nog contact op met VDH Loodgieter voor een uitgebreide inspectie van uw verwarmingssysteem. Wij staan klaar om u te helpen met al uw loodgieters- en verwarmingsbehoeften, en om ervoor te zorgen dat uw huis veilig en comfortabel blijft.

Bel ons op 06 57 75 4 14 of maak een afspraak via de website.

Lees ook onze andere artikelen

https://vdhloodgieter.nl/wp-content/uploads/2019/01/cropped-Favicon-VDH.png

Bespaar 20% op uw energieverbruik van uw CV-ketel met inregelen

Bij VDH Loodgieter zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen energie te besparen en hun…

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een warmtepomp kan gezien worden als de vervanger van de CV-ketel. Een warmtepomp is een stuk duurzamer dan een CV-Ketel.…

Lees meer

Wat u moet weten voor u een cv-ketel aanschaft.

Na hoogstens 12 jaar is een ketel toe aan vervanging. Dit komt doordat een ketel na die tijd beschadigt kan…

Lees meer

Opzoek naar een loodgieter of CV Specialist?

Wij staan voor u klaar! We kunnen u helpen met een groot aantal diensten. U wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Bij spoed zijn wij tot 22:00u bereikbaar!