Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een warmtepomp kan gezien worden als de vervanger van de CV-ketel. Een warmtepomp is een stuk duurzamer dan een CV-Ketel. Dit is een van de redenen waarom de overheid een warmtepomp dan ook aanraadt.

Wat doet een warmtepomp?

Er zijn vijf verschillende soorten warmtepompen: de hybride warmtepomp, de lucht/water warmtepomp, de lucht/lucht warmtepomp, de water/water warmtepomp en de ventilatie warmtepomp. De hybride warmtepomp is de meest voorkomende warmtepomp. De pomp werkt samen met een gasgestookte CV-ketel. Deze samenwerking zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot. Door de toepassing van de warmtepomp op de CV-ketel vermindert dit meer dan de helft van de CO2-uitstoot.

Naast de hybride warmtepomp is er ook de lucht/water warmtepomp. Deze pomp werkt met een buitenunit. Deze unit neemt doormiddel van een ventilator buitenlucht op en brengt deze lucht naar binnen. Een koelvloeistof haalt vervolgens de warmte van de lucht eruit doordat de koelvloeistof altijd kouder is dan de lucht die binnen komt. Het koelvloeistof brengt de warmte dan naar binnen en zorgt voor warmte binnenshuis.

Lees ook onze andere artikelen

https://vdhloodgieter.nl/wp-content/uploads/2019/01/cropped-Favicon-VDH.png

Bespaar 20% op uw energieverbruik van uw CV-ketel met inregelen

Bij VDH Loodgieter zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen energie te besparen en hun…

Lees meer

Wij zijn CO-vrij gecertificeerd!

Bij VDH Loodgieter zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel CO-vrij gecertificeerd zijn! Dit betekent dat we…

Lees meer

Wat u moet weten voor u een cv-ketel aanschaft.

Na hoogstens 12 jaar is een ketel toe aan vervanging. Dit komt doordat een ketel na die tijd beschadigt kan…

Lees meer

Opzoek naar een loodgieter of CV Specialist?

Wij staan voor u klaar! We kunnen u helpen met een groot aantal diensten. U wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Bij spoed zijn wij tot 22:00u bereikbaar!