Dakwerk

Favicon VDH

Dakbedekking is een beschermende laag die op het dak is aangebracht. De dakbedekking zorgt ervoor dat het huis water- en sneeuwdicht is. Ook zorgt de dakbedekking ervoor dat er geen tocht door het dak komt.

Als het dak beschadigt is kan er een lekkage ontstaan. Het huis kan hierdoor veel schade oplopen en ook de spullen in het huis kunnen nat worden en daar eventueel aan stuk gaan.

Wij verhelpen lekkages en zorgen eventueel voor een dakvernieuwing. De materialen die we gebruiken zijn APP en EPDM. We werken voornamelijk met de materialen van Royal roofing materials.

Ook voor vegetatiedaken kunt u bij ons terecht. Vegetatiedaken zijn steeds populairder. Deze daken zuiveren de lucht en nemen hemelwater op.

Kent u uw dak?

Hoe goed kent u uw dak? Elk dak bestaat uit verschillende lagen en onderdelen. De ene laag houd het dak overeind terwijl een andere laag de dak waterdicht houd. Weer een andere laag zorgt dat de warmte binnen en de kou buiten blijft.

Druk op de rode punten op het dak om te zien hoe uw dak in elkaar zit.

ballast_roof

Grind

Er ligt vaak grind op platte daken. Dit doen we omdat grind dan de warmte van het dak absorbeert. We voegen ook grind toe op platte nieuwbouwdaken die op een betonnen ondergrond zijn gelegd. Dit is om extra ballast toe te voegen, als bescherming tegen het opwaaien van de dakbedekking.

Dakbedekking toplaag

Dit is de bovenste laag van de dakbedekking. 

Dakbedekking onderlaag

Een duurzaam waterdicht daksysteem bestaat uit twee waterdichte lagen. Dit is de onderlaag.

Isolatielaag

Deze laag beschermt de binnentemperatuur van de woning tegen de buitentemperatuur. 

Dampremmende folie

Deze laag zorgt ervoor dat er geen vocht in de constructie ontstaat door condensatie omdat het buiten koud en binnen warm is.

Dakconstructie

Deze zorgt voor de constructie en stabiliteit van het dak. Dit kan hout, staal of beton zijn.

Op zoek naar een loodgieter?

Wij staan voor u klaar! U wordt zo snel mogelijk geholpen. Bij spoed zijn wij tot 22:00 bereikbaar!