Wat u moet weten voor u een cv-ketel aanschaft.

Na hoogstens 12 jaar is een ketel toe aan vervanging. Dit komt doordat een ketel na die tijd beschadigt kan raken, kan stoppen met werken of gevaarlijk kan worden voor de gezondheid. Een beschadiging kan er namelijk voor zorgen dat er een koolstofdioxide lek ontstaat. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Ook zijn ketels die zo oud zijn vaak ook een stuk duurder. U kunt met een nieuwe ketel dan meer dan 300 euro per jaar besparen!

Toch is het vaak lastig om een nieuwe cv-ketel te vinden die past bij uw behoeftes. Wij hebben een aantal punten op een rij gezet die u moet weten voordat u een nieuwe cv-ketel aanschaft.

1. Een ketel aanschaffen is een investering

Een cv-ketel aanschaffen kan soms duur uitlopen. Het is daarom belangrijk om uit te rekenen hoeveel u jaarlijks bespaart. U kunt op deze manier kijken na hoeveel tijd u de ketel terug verdient heeft. Het is dus een investering in een product dat u dagelijks gebruikt. Als u een ketel heeft die al 10 jaar oud is en u schaft een ketel aan van 800 euro dan kan het zo zijn dat de ketel binnen 4 jaar terugverdient is.

2. Wat zijn uw behoeftes?

Voordat u een ketel aan gaat schaffen is het belangrijk om op te schrijven wat uw behoeftes zijn. Heeft u een badkamer met een bad en douche, alleen een douche, een stortdouche, een douchetempel of heeft u misschien zelfs twee badkamers? Dit zijn dingen waar u rekening mee moet houden voor de aanschaf van een cv-ketel.

Ook is het verstandig om te berekenen wat de inhoud van uw woning is en ook de isolatiewaarde van de woning is belangrijk. Dit moet u berekenen zodat u een ketel kunt uitzoeken die genoeg vermogen heeft om het huis warm te houden.

3. Gebruiksvriendelijkheid

De afgelopen jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van ketels. Nadenken over hoe gebruiksvriendelijk uw thermostaat moet zijn is daarom een pré. Heeft u te maken met vaste werktijden en vaste tijden dat u thuis bent, dan is een klokthermostaat wat voor u. Op deze thermostaat kunt u een klokprogramma instellen. Werkt u van 09:00 t/m 17:00 en wilt u bij thuiskomst een warm huis? Dan stelt u in dat om 09:15 de verwarming uit gaat en dat hij rond 16:30 weer aanspringt.

Heeft u onregelmatige werktijden, bent u alleen weg van huis om een boodschap te doen of houdt u simpelweg van de nieuwste snufjes? Dan is een slimme thermostaat wat voor u. Deze thermostaat kunt u vanaf uw smartphone besturen. Zit u in de auto en bent u over een half uur thuis? Zet de thermostaat (natuurlijk wanneer de auto stilstaat) vast aan en geniet van een huiskamer die heerlijk op temperatuur is als u thuis komt.

4. CV- ketel installeren

Een cv-ketel installeren moet natuurlijk gedaan worden door een monteur met ervaring. Wij van VDH-Loodgieter hebben ervaring met het installeren van de cv-ketel. Zo wordt de koolmonoxide gemeten en de CO2 afgesteld volgens de richtlijnen van de desbetreffende fabrikant, wordt de gasleiding gecontroleerd en de garantiekaart voor u afgetekend.

Lees ook onze andere artikelen

https://vdhloodgieter.nl/wp-content/uploads/2019/01/cropped-Favicon-VDH.png

Bespaar 20% op uw energieverbruik van uw CV-ketel met inregelen

Bij VDH Loodgieter zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen energie te besparen en hun…

Lees meer

Wij zijn CO-vrij gecertificeerd!

Bij VDH Loodgieter zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel CO-vrij gecertificeerd zijn! Dit betekent dat we…

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een warmtepomp kan gezien worden als de vervanger van de CV-ketel. Een warmtepomp is een stuk duurzamer dan een CV-Ketel.…

Lees meer

Opzoek naar een loodgieter of CV Specialist?

Wij staan voor u klaar! We kunnen u helpen met een groot aantal diensten. U wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Bij spoed zijn wij tot 22:00u bereikbaar!