Hoe werkt stadsverwarming?

Grote elektriciteitscentrales, fabrieken en verbrandingsovens zorgen voor een gigantische warmteopwekking. Deze warmte noemen we restwarmte. Met restwarmte wordt normaal gesproken helemaal niks gedaan. Dat is natuurlijk zonde. 

Stadsverwarming vangt deze warmte op en via ondergronds netwerk van leidingen getransporteerd naar een warmteoverdracht station. Dit station verdeelt de juiste hoeveelheid water en transporteert dit via een netwerk naar woningen en gebouwen. Al deze gebouwen zijn aangesloten op het netwerk en kunnen gebruik maken van de warmte. Het water dat afgekoeld is wordt weer teruggestuurd naar het wateroverdracht station om daar vervolgens weer opgewarmd te worden. 

Doordat stadsverwarming op deze manier te werk gaat reduceert dit de CO2-uitstoot met meer dan 50%. Stadsverwarming is daarom een heel stuk milieubewuster dan een gebouw dat gebruik maakt van gas. 

Lees ook onze andere artikelen

https://vdhloodgieter.nl/wp-content/uploads/2019/01/cropped-Favicon-VDH.png

Bespaar 20% op uw energieverbruik van uw CV-ketel met inregelen

Bij VDH Loodgieter zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen energie te besparen en hun…

Lees meer

Wij zijn CO-vrij gecertificeerd!

Bij VDH Loodgieter zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel CO-vrij gecertificeerd zijn! Dit betekent dat we…

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een warmtepomp kan gezien worden als de vervanger van de CV-ketel. Een warmtepomp is een stuk duurzamer dan een CV-Ketel.…

Lees meer

Opzoek naar een loodgieter of CV Specialist?

Wij staan voor u klaar! We kunnen u helpen met een groot aantal diensten. U wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Bij spoed zijn wij tot 22:00u bereikbaar!